Klockan är omkring 20:00, det är en fantastiskt fin augustikväll och på Stortorget i Kalmar där Darin snart ska inta scenen har det samlats väldigt mycket folk. Man kan höra spontana glädjerop från enskilda personer och de backas snabbt upp av en stor massa av likasinnade. Det är en riktigt härlig känsla av att stå där och se så entusiastiska fans ropa och vänta på sin idol.

Så till slut så kommer han in på scenen och han gör det med en fantastisk energi och utstrålning. Direkt så kör han igång med låten ”Microphone” som följs av ”Viva la vida” och därefter följer en härlig blandning av både nytt och äldre material. Han gör en väldigt bra konsert, med mycket energi och dans. Han är otroligt proffsig på scen och vet att minsta leende eller vinkning svaras direkt med ett jubel, så leenden och vinkningar får vi mycket av.

Trotts Darins fantastiska energi, utstrålning och dansanta musik så tar det en lång stund innan publiken riktigt vaknar. Trotts uppmaningar från honom att dansa med till musiken. Naturligtvis ser och märker man att de största fansen är med på noterna, båda sjunger och dansar med till musiken. Men det är en i sammanhanget ganska liten skara. Det är egentligen först vid extranumret: ”nobody knows” som jag riktigt känner publikens respons och man får en härlig känsla av ett kokande publikhav. Det är då det blir som bäst och konserten riktigt lyfter, jag hade gärna sett det hända tidigare, men bättre sent än aldrig.

Betyg: *****
Huvudband: Darin
Datum: 11 augusti 2012
Plats: Stortorget
Ort: Kalmar