Det är en härlig eftermiddag i augusti och solens strålar faller rakt in på Popagandas lilla scen. Klockan närmar sig 17:00 och jag väntar på att bandet Little Dragon ska kliva upp på scenen. Det är ett band jag stiftade bekantskap med första gången 2010 och har sen dess lyssnat en hel del på deras musik. Jag kommer ihåg att jag redan då tyckte de var helt fantastiska, de skapade en ljudbild av elektroniska ljud som blandas med mer gammeldags och traditionella trumljud som riktigt satte en härlig puls i musiken, detta kompletterades sen otroligt bra av sångerskan Yukimo Naganos härliga och klara röst. Nu har åren gått och det är en betydligt större scen och publik än förra gången. Så jag är väldigt nyfiken och väldigt förväntansfull på hur de utvecklats live sen förra gången.

Det är med en otrolig glädje som jag ser att Yukimo och resten av bandet leverera. Det här är otroligt bra och intressant. Ljudbilden är galet bra och det är väldigt dansanta  toner. Men publiken rycks inte riktigt med som man hade kunnat hoppas. Samtidigt så är det fortfarande ljust ute och jag kan inte låta bli att fundera på hur mycket den här spelningen hade lyft om det vore i en mörk konsertsal och senare på kvällen.  Men hela bandet gör en spelning som är långt över mina förväntningar, så jag lyssnar vidare på deras musik och hoppas på att få se Little Dragon spela snart igen. Att behöva vänta 2 år igen känns helt otäckbart efter dagens spelning.

Betyg: *****
Huvudband:Little Dragon
Datum: 24 Augusti 2012
Plats: Lilla scenen, Popaganda
Ort: Stockholm