Kalle Moraeus och Orsa Spelmän stämmer upp på Gröna Lund!
Publicerat den 31 augusti, 2012
Det har regnat hela dagen och fortsätter under kvällen. Det är en tapper skara i färglada ponchos som samlats framför stora scenen idag. Kalle Moraeus kommer ut på scenen och kör igång starkt med ”Maj Lundin” en svensk version av Chuck Berrys ”Maybellene”.

Vi får höra ”Vi ska dansa”, ”Beatrice” och Evert Taubes ”Pipita dansar”. Till ”Om du fanns kvar” dansas det spontan regnponchodans vid sidan av scen.

Kalle gästas av Orsa Spelmän samt två fantastiska röster till ikväll. Först kommer Sanna Nielsen ut och kör bla ”Empty room” och lite senare kommer Tommy Körberg och river av ”Fait Accomplit”.

Jag hade med mig mina föräldrar och de var eniga med mig om att det var en fantastisk konsert. Mamma kallade glatt regnet för ”en upplevelse det med” och pappa var väldigt glad för att de spelade hans favoritlåt ”Koppången”.

Moraeus & co avslutar konserten med ”Du kommer klara dig” och nu känner jag att basen får luvan på regnponcho att vibrera ordentligt. Den övergår snyggt i ”Underbart” och sist ut för kvällen blir ”Födelsedagsvals till Mona”.

En gång under konserten när en särskilt stor rännil med vatten letar sig från min poncho och ner i byxorna funderar jag på vad jag håller på med. Jag skulle ju kunna legat hemma i soffan och kollat på TV. Sen slår jag snabbt bort den tanken. Klart det är värt det, jag hade aldrig velat byta. Musiken överröstar regnet varje gång. Speciellt Moraeus med vänner.

Betyg: *****
Band: Kalle Moraeus och Orsa Spelmän
Gäster: Sanna Nielsen och Tommy Körberg
Datum: 31 augusti 2012
Plats: Gröna Lund
Ort: Stockholm
Publik: några hundra

Våra senaste spelningar: