Storsjöyran: The Hives
Publicerat den 29 juli, 2012
Regnet öser ner och än så länge är det ganska lite folk men det strömmar in allt eftersom konserten börjar. The Hives kommer in och showen kan börja.The Hives är en av de mest framgångsrika svenska rockbanden som slagit igenom internationellt. Det är inte alla som kan säga att de varit förband åt både Rolling Stones och Maroon 5, samarbetat med Timbaland och haft låtar som ”Tick Tick Boom” och ”Walk idiot walk”i stora internationella filmer och reklamer.

Sångaren Howlin’ Pelle är känd för sitt mellansnack och arrogans på både scenen och i intervjuer, något som han själv spelar på och tar upp under spelningen. Han berättar att människor kallar honom en arrogant idiot och frågar publiken om de håller med. Tveksamma ”Nej” hörs i publiken men så säger han att han håller med och ber publiken hålla käften. Jag tror att man antingen hatar eller älskar hans attityd. Själv tycker jag att det är uppfriskande och särskilt då den hållit i sig ända sen de startade, de trodde på sig själva redan då och de har fått hela världen att se det de alltid vetat, att de är grymma.

Badhusparken förvandlas till en lerpöl av alla människor som hoppar och dansar till musiken. När ”No pun intended” börjar spelas så försöker publiken att hoppa i takt till musiken men det är inte helt enkelt att hänga med i det snabba tempot. När jag lämnar scenen och The Hives har sagt sina farväl så går jag därifrån med dyngsura, leriga skor och lerfläckar upp till midjan men vad gör det när man fått se The Hives live.

 

 

Betyg: *****
Datum: 28 juli 2012
Plats: Badhusparken, Storsjöyran
Ort: Östersund
Läs alla inlägg om Badhusparken | Storsjöyran | The Hives

Våra senaste spelningar: