Energiurladdning med Linnea Henriksson på Grönan
Publicerat den 30 juli, 2012
Linnea Henriksson turnerar Sverige runt i sommar och är en av dem som man känner stiger just nu. Hon var med i Idol 2010 där hon kom fyra. Sedan dess har hon bland annat spelat med sitt band Prylf och under 2012 kom hennes solodebut album ”Till mina älskade och älskare”. 

Jag såg henne när hon spelade med Prylf på Stockholms Jazzfestival 2011 och jag glömmer inte den energin och fantastiska utstrålningen i första taget. Ikväll står hon på Gröna Lunds lilla scen/dansbana.

Linnea Henrikssons musik är popig och mycket av den tidigare jazziga bakgrunden är utbytt mot en mer kommersiell pop men fortfarande ledd av en karakteristisk röst och unik personlighet med mycket energi.

Texterna är rättfram och det är ingen fråga om hur de ska tolkas, man förstår meningen med låten både genom musiken, texten och ett framförande med känsla. Hon har väldigt bra publikkontakt och flörtar gärna med publiken. Linnea sliter och drar för att få igång publiken och till ”Jag vet något som inte du vet” lyckas hon.

De ”avslutar” med lugna ”Dansa med mig” och som extranummer kör de nya singeln ”Lyckligare nu” som är en sån energiurladdning att bara den låten ensam är värd en extra stjärna.

Linnea dominerar hela rummet och har en fantastiskt underbar, självsäker och självklar energi och glädje som man bara hoppas smittar av sig.

 

Betyg: *****
Band: Linnea Henriksson
Datum: 30 juli 2012
Plats: Gröna Lund
Ort: Stockholm
Läs alla inlägg om Gröna Lund | Linnea Henriksson

Våra senaste spelningar: