Peace & Love: Enter Shikari
Publicerat den 28 juni, 2012

 

Engelska hardcore bandet Enter Shikari spelar på Venus. De har många svenska fans och de har hittat hit idag. Man skriker låtarna innan bandet börjat ”dont tell all yor friends that this is the end” och ”and still we stand as statues”. 

När bandet går på är sångaren Rou Reynolds nere och hälsar på i publiken redan under första låten. Publiken är ganska liten (för att vara Peace & Love) men den är fanatisk. Längst fram är det inte en lugn stund, alla kan låtarna och man fyller mer än gärna in. Det bildas spontant moshpits och efter uppmaning utökas den kraftigt.

Man visar också att kan lugna ner sig och köra mäktigt även om låtarna framförs på akustisk gitarr, med partier med bara piano och skönsång och går under power ballad så är det ett jäkla drag när man spelar den fantastiska men lite okarakteristiska ”Stalemate”.

De ger allt på scenen och när man inte spelar hittar de på några tokerier. Banka huvudet i basen, klättra upp på något högt och sedan kasta sig, till synes, handlöst ner. Eller varför inte välta alla monitorer på högkant och hoppa mellan som bästa inte-nudda-mark mästaren?

Publiken vibrerar under hela spelningen men bästa betyget får jag precis när spelningen slutat och jag möter en kille som kommer från långt fram i publiken, han ser ut att vara världens lyckligaste, han ser mig och min press-stämpel i pannan och tar sikte. ”Ursäkta, vet du vilka det här var?” frågar han. ”Enter Shikari” svarar jag. ”Enter Shikari” upprepar han sakta, som att han bokstaverar det i sitt huvud och riktigt etsar in det. 

Betyg: *****
Datum: 28 juni 2012
Plats: Venus, Peace & Love
Ort: Borlänge
Publik: Någon tusen
Läs alla inlägg om Enter Shikari | Peace & Love 2012

Våra senaste spelningar: