Lenny Kravitz på Gröna Lund
Publicerat den 12 juni, 2012
Lenny Kravitz behöver egentligen ingen närmare presentation men han får en ändå. Megastjärnan från USA som fått kvinnorna att falla ihop och skaka sedan sen åttiotal, tidigt nittiotal är i stan. Med sin retroinspirerade och gränsöverskridande funk-rock-pop-soul-musik har han legat mycket på listorna, främst under nittiotalet. Han har nyligen släppt en ny skiva och ikväll spelar han på Gröna Lund.

För ovanlighetens skull har man ett förband på Grönan, ikväll är det Vintage Trouble som står för uppvärmningen. Ett fantastiskt soulband med en fantastisk sångare. Man har låtar med en mening som tillexempel ”Nobody told me” ska handla om att hela brustna hjärtan hos dem som hamnat på den mörka sidan i en värld med mycket oroligheter. Att komma ut som vi gör idag och enas genom musiken är sättet att komma till den ljusa sidan. De får igång publiken ordentligt och svenska Nalle Colt gör sin första spelning i Sverige på 22 år.

Lenny går på scenen och förför hela grönan. Det är en blandning av snabbt, lugnt, mörkt och ljust. Man kör mycket gammalt material som ”are you gonna go my way”, ”american woman och ”mr cab driver”. Ungefär i mitten av konserten får vi ett lite lugnare parti men han får lätt med sig publiken och när man avslutar med ”get away” sjunger hela publiken med och till Are you gonna go my way” hoppar alla med. Han proklamerar flera gånger att han inte vill lämna Stockholm och undrar om han kan bo hos någon. Ganska många, om inte alla, erbjuder honom gladeligen husrum för natten.

Extranumret blir ”Let Love Rule” som håller på i 15-20 minuter. Han dock inte med sig publiken lika mycket som tidigare under konserten. För att råda bot på det hoppar han ut i publiken och låter dem sjunga med. Efter att kommit upp på scenen igen kommer dock allsången igång på riktigt och han slutar på toppen.

Lenny är fantastisk och alla är duktiga och så men jag väntade mig magi. Så han får lätt tre riktigt stora starka stjärnor. Det är förbandet Vintage Trouble som skickar kvällen över gränsen till fyra stora starka stjärnor.

Betyg: *****

Huvudband: Lenny Kravitz

Support: Vintage Trouble

Datum: 12 juni 2012

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Publik: Lite mer än fullsatt, 17090 personer på hela dagen.

(Bilderna på Lenny Kravitz finns inte till salu på grund av photorelease)

Bilder på Vintage Trouble:

Läs alla inlägg om Gröna Lund | Lenny Kravitz | Vintage Trouble

Våra senaste spelningar: