Reggae med Ali Campbell´s UB40 på Gröna Lund
Publicerat den 11 maj, 2012
På 80-talet var det brittiska reggaebandet UB40 stora och många minns dem bland annat för hitsen Red Red Wine och Kingstone Town. Bandet var aktivt i nästan 30 år men 2008 lämnade Ali Cambell (låtskrivare och frontman) bandet, nu är han tillbaka med sitt nya band Ali Cambells UB40. 

Ikväll stod de på scenen på Grönan. På plats framför scenen fanns ca 5000 fans och till en början hällregnade det (därav vissa roliga optiska effekter i bilderna ovan -vatten på linsen) men efter 4 låtar började det klarna upp och solen tittade fram emellanåt.

Musiken är lugn med en ”klassisk” reggae stil. Man håller samma känsla genom alla låtar och gör flera tolkningar av andras låtar. Vi får bland annat höra Elvis gamla I can’t help falling (in love with you), Prins Purple Rain, Charles and Eddies Would I lie to you? och Rolling Stones Paint it Black från 1966. Alla i liknande up-beat reggae versioner. Mest publikkontakt stod Matt Hoy (körsång) för, han drog igång publiken och fick oss att klappa och sjunga med.

Under extranumren kommer de gamla goda låtarna fram, de vi är här för: de inleder med Kingstone Town och avslutar hela kalaset med Red Red Wine. Publiken jublar, det var ju därför man var här, för att höra de gamla klassikerna och tillslut levererade Ali Campbell och hans nya UB40.

Betyg: *****

Huvudband: Ali Campbell’s UB40

Datum: 11 maj 2012

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Publik: ca 5000

Läs alla inlägg om Ali Campbell's UB40 | Gröna Lund

Våra senaste spelningar: