Uppdatering mars 2024:

Sälj och flytta biljetterna via arrangörernas appar.

Information från 2012:

På biljetten framgår tydligt att man inte får sälja den vidare. Men enligt en artikel i Metro protesterar nu Konsumentverket och hotar dra Ticnet inför domstol.

Ticnet svarar med att man inte får plats med hela texten på biljetten men att på hemsidan så finns den fullständiga texten. Där är det dock inte helt tydligt att man får sälja vidare sin biljett. Däremot är det väldigt tydligt att man kan bli avstängd på livstid från Ticnets service om man säljer sin biljett till ett högre pris. Detta för att förhindra försäljning på svarta marknaden.

Biljetten är heller inte personlig, trots att det står köparens namn på. På hemsidan så framgår det även att om man misstänker att någon har sålt vidare en biljett så har Ticnet rätt att spärra biljetten. Ticnet lovar enligt artikeln i Metro att man ska förtydliga vilkoren. LiveNews.se tycker att det är en bra idé och lovar att hålla sina läsare uppdaterade i hur det hela fortlöper.

Uppdatering 17 oktober 2015: 

Ticnet har nu mycket enklare text på sin hemsida. Där läser vi bland annat ”Ticnet avråder från att köpa biljetter i andrahand. Det är inte illegalt men om man köper biljetter i andrahand tar man flera risker.” Främst är man inriktad på att hindra den organiserade marknaden där organisationer köper upp mängder av biljetter till evenmang som med stor sannolikhet kommer bli slutsålda och sedan sälja vidare till fyrdubbla priset, på bekostnad av fansen naturligtvis.

Min rekommendation; Får du förhinder så sälj biljetten först och främst till någon du känner som du kan lita på och som litar på dig. Gärna med lite rabatt för att visa god vilja. Samma sak när du köper i andra hand, köp av någon du känner väl och litar på och bli misstänksam om dom vill ha dubbla priset. Hittar man ingen som vill köpa så kan man ibland sälja via biljettföretagets hemsida.

Som sista utväg kan man alltid göra någon glad, lägg biljetterna i ett fint kuvert, sätt på en rosett och ge till någon musikintresserad du tycker om.

Här finns konsumentverkets rekommendationer om att köpa andrahands biljetter.