Twinkle Brothers på Öland Roots
Publicerat den 15 juli, 2023

Twinkle Brothers från Jamaica intog på fredagkvällen Öland Roots Stora Scen.

Twinkel Brothers är ett band på årets Öland Roots som jag totalt missat och inte hade någon koll på alls. Ett band som varit med länge och grundades redan 1962 enligt Wikipedia och Öland Roots programblad. Jag har sett många akter på den här scenen genom åren och ikväll var det återigen dags för en riktigt häftig wow-upplevelse. Trotts att bandet kom till Sverige tidigare samma dag, så visar dom inga tecken alls på att vara trötta efter resan, snarare den totala motsatsen. Vilken enorm energi och utstrålning. En konsert med stora tempoväxlingar av låtar som ”Go To Hell”, ”Robot” och även Bob Marleys ”Redemption song”. Vi får även höra första singel ”Somebody Please Help Me” från 1966 och konserten avslutas efter nära 1,5 timmar som gick alldeles för fort med låten ”Rasta Pon Top” 

Twinkle Brother var en fantastisk och otroligt minnesvärd avslutning på min fredagkväll på Öland Roots. 

Artist: Twinkle Brothers

Datum: 14 juli, 2023

Plats: Stora Scen, Öland Roots

Ort: Sandbergen

Våra senaste spelningar: