Alter Bridge på Gröna Lund
Publicerat den 13 juni, 2023

Alter Bridge från Florida startade 2004 och ikväll står de på Gröna Lund under Pawns & Kings turnén. Framför Stora Scenen finns ikväll ca 3000 personer i ett varmt sommarstockholm.

Alter Bridge har hållit på i många år och det märks, de är ett väldigt tajt gäng som är fantastiska musiker och levererar till punkt och pricka. Myles Kennedy på sång och gitarr släpper på ett par låtar även fram Mark Tremonti på sång, det ger en uppfriskande fläkt till setet.

En skön tempoväxling är när de plockar ner det lite och kör akustiskt, Kennedy kör “Watch Over You” själv och sedan kommer Tremonti in på “In Loving Memory” som han skrivit till sin mamma. Även Scott Phillips på trummor och Brian Marshall på bas levererar under kvällen. 

Jag ska erkänna att jag har “tappat bort” Alter Bridge lite de senaste åren och har lyssnat alldeles för lite på senaste skivan, så jag blir ikväll en av de där supertråkiga bakåtsträvarna: “spela mer gamla hits” men det är ju jag som inte gjort läxan. Det blir ändring på det nu.

Bilderna är inte till salu på något sätt och får inte återpubliceras. 

Artist: Alter Bridge

Datum: 13 juni, 2023

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om Alter Bridge | Gröna Lund

Våra senaste spelningar: