Victor Leksell på Gröna Lund
Publicerat den 16 augusti, 2022

Victor Leksell från Göteborg står ikväll på Gröna Lunds stora scen framför ca 9000 personer. Han fick sitt genombrott via idol men det stora genombrottet kom med hitten ”Svag”.

Kvällen är riktigt varm och fansen har väntat troget. Han börjat konserten med att ladda upp i diket mellan publiken och scenen och sedan springa upp på scenen till stort jubel. Efter tre låtar kommer bandet in på scenen. Bakom honom finns genom hela konserten stora LED skärmar som i det närmaste visar musikvideos med honom. Det gör att man får en känsla av närhet även om man står längre bort.

Publiken sjunger med heeeeela tiden och dansar i värmen, det är många ballader men ändå hög dansstämning. Jag tror jag vågar mig ut på hal is och kalla honom flickidol, även om det är blandat längre bak i publiken.

Leksell har gjort många samarbeten och vi får inte mindre tre gästartister ikväll: Louise Lennartsson Från Estraden på låten ”Bra för dig”, Jirell på ”Va min” och Miriam Bryant på megahitten ”Det tystnar i luren”. ”Din låt” som Leksell spelat in med Einar (2002-2021) framfördes med Einars sång och han var även med på skärmarna bakom, så konstigt nog kändes det som att han gästade också.

Inte helt otippat får vi mest allsång på “Eld och Lågor” och ”Svag” som var sista låten ut om man inte räknar extranummer som blev ”Min låt” med Einar en gång till. Victor Leksell spelar totalt i ca 1 timme och 15 minuter.

Victor Leksell fick (från min vinkel sett) sitt stora genombrott under pandemin och det är en ynnest att äntligen få se alla dessa låtar live som man gått och sjungit på hemma framför radion. Han gör riktigt bra ifrån sig och jag vågar säga att det är en magisk sommarnatt på Gröna Lund. Igen.

Artist: Victor Leksell

Datum: 16 augusti, 2022

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om Gröna Lund | Victor Leksell

Våra senaste spelningar: