Måneskin på Lollapalooza
Publicerat den 2 juli, 2022

Det italienska rockbandet Måneskin fick sitt stora genombrott i Eurovision 2021 med “Zitti e Buoni” och har fortsatt släppa bra ny musik och lyckats med konststycket att överträffa succén (speciellt i antal streams).

Måneskin grundades 2016 i Rom och har släppt tre studioalbum och en hel radda singlar. Den senaste singeln är “If I Can Dream” från soundtracket till filmen Elvis som kom för bara några dagar sedan. Ikväll står de på Bay Stage och höjer temperaturen på festivalen ytterligare.

Det slår mig tidigt i settet, hur kan ett band som slog igenom för bara lite mer än ett år sedan, mitt i en pandemi, ha en så ordentlig radda rediga hits? De är verkligen ett fenomen. Publiken är med, allsången är högljudd och bandet levererar precis som jag hade förväntat mig.

Mot slutet av settet springer de ut och spelar mitt i publiken, säkerhetsvakterna får helt klart jobba för pengarna idag. Under sista låten bjuder de upp delar ur publiken på scenen och energin är riktigt hög.

Artist: Måneskin

Scen: Bay Stage

Datum: 1 juli, 2022

Festival: Lollapalooza Stockholm

Läs alla inlägg om Lolla 22. 

Våra senaste spelningar: