Mares på Gröna Lund
Publicerat den 25 maj, 2022

Uppsalabandet Mares gör första spelningen på sin sista turné ikväll på Gröna Lund inför 12 000 personer.

Bandet startade 2014 och har släppt två fullängdsalbum, varav det senaste kom i april i år. Dom kallar själva konserten för början till slutet då de lägger ner bandet efter denna turné.

Publiken har köat länge och när första låten “Kevin” från nya plattan drar igång så får man äntligen se den där hoppande massan av glad publik igen. Hela kvällen bjuds vi på pop som doftar svensk sommarkväll ut i spetsarna. “Allt du gör och att du finns” från 2015 introduceras med att det är första gången dom spelar sin första låt för sista gången.

Det har inte varit så här mycket folk i parken sedan den 27 september 2019 när Miriam Bryant spelade och det ligger något extra i luften, är det glädjen av att vara tillbaka på sommarkonserter eller är det sentimentaliteten över att detta är sista gången Mares spelar i Stockholm? Kanske är det en kombo.

Sista låten ut blir så klart megahitten “Sunnanvind” framförd framför ett hav av mobiltelefoner som dokumenterar det ändå rätt historiska ögonblicket.

Sista konserterna går (så klart) i Uppsala och fram till mitten av september kan vi se dem runt om i Sverige. Här kan du se bilder från Mares karriär, från en källarlokal på Söder 2016 till Lollapalooza 2019 via This is Hultsfred och Huskvarna.

 

Artist: Mares

Datum: 25 maj, 2022

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om Gröna Lund | Mares

Våra senaste spelningar: