Bilder på : Emilie Höijer

Ikväll spelade tre lokala artister med boende i Norrköping på Palatset i Linköping. Svensk pop i olika varianter förgyllde kvällen.

John Daniel från Norrköping som släppte sin första skiva 2008 men sin svenska popmusik övergick till mer syntigare musik på sin senaste skiva.

John Daniel utstrålar ett glatt och proffsigt intryck i framförandet av sina melodiösa låtar om prestationer och gammal kärlek. På sitt klaviatur och med härliga stämma skapar han ljuvlig stämning i lokalen. Spelningen avslutas med fina balladen Rosa himmel där han även bjuder ett Emilie Höijer på kör.

Leion släppte sin första singel 2013 och har samarbetat med Dennis på keybord/bas sen dom lärde känna varandra på gymnasiet. I somras kom även Sofie in i bilden som ett lite nytt projekt med fler instrument och nya låtar. Han säger själv stolt att det känns mer som ett band nu.

Leion spelar mjuk gitarrpop med hög energi med en härligt lite raspig stämma och Sofies änglaröst som smälter väl in i stämmorna. Leion blandar låtar på både svenska och engelska vilket fungerar alldeles utmärkt. Jag har verkligen hittat en favorit bland alla låtar ikväll, Part of me är värd att lägga in på sin spellista på Spotify

Kvällen avslutas med Emilie Höijer som släppte sin första singel ”Du som vill kyssas” 2017 efter det har det blivit en EP och några singlar till. Nu är hon aktuell som vinnare i P4 Nästa Östergötland 2018.

Jag kan inte undgå att få  jämförelsen med Veronica Maggio i rösten. Med riktigt glad musik och ett framträdandet som får en att le. Det är mycket energi i vissa låtar som blandas med stämningsfulla ballader. En bra konsert och jag önskar henne verkligen lycka till i framtiden.

Artist: Emilie Höijer, John Daniel och Leion

Datum: 22:a februari 2019

Plats: Palatset

Ort: Linköping

Bilder på: Leion 

Bilder på: John Daniel