Idag släppte Evergrey sitt elfte studioalbum som firades med en spelning på Palatset i Linköping.

Göteborgarna fyllde lokalen med svettdoftande hårdrockare från Linköping till bredden. Men en galen vibrerande bas som ger en mullrande ljudmatta får hela stället att vibrera. Med den tunga hårdrocken som levereras är publiken nöjd. Klart det märks när det kommer en ny låt som inte är etablerad i publikhavet men jag tycker dom sköter det galant. Lite modigt att ge sig ut på spelning samma dag som skivsläppet, men de känner sig nog trygga med sina fans. Enda minus kan jag tycka är dessa backtracks, ska inte behövas när de har sådan energi och tryck i musiken.

Överlag en bra spelning och kul att se dem. Orken tröt lite efter knappa timmen enligt Tom på sång så var det lite för nära efter jul att ha en spelning. Det märktes inte under låtarna men krävdes lite längre paus mellan låtarna för att få tillbaka flåset igen.

Text och bild: Jocke Tollén

Artist: Evergrey

Datum: 25 januari, 2019

Plats: Palatset

Ort: Linköping