Från gatumusiker på i Brunnsparken och på Järntorget i Göteborg har nu den 15 år unga Jon Fredriksson men två kumpanar startat punkbandet J.O.N och det är så mycket punk det kan bli i ett galet tempo.

Att man kan ha så mycket ilska i sig när man bara är 15 men det är klart att få ut den genom musiken måste vara det bästa sättet. Riktigt härlig punk där han spelade första två låtarna ensam med sin gitarr och en krasslig röst som på något sätt höll hela spelning trots att det hostades en hel del både under och mellan låtarna. Mellansnackat kan han slipa lite på och inte bara svära rakt ut. Det kommer inte vara tufft så länge. Men det J.O.N gör kommer ta honom en lång väg på den svenska punkscenen.

Text och bild: Jocke Tollén

Artist: J.O.N

Datum: 9 februari 2018

Festival: Where’s The Music?

Scen: Saliga Munken

Ort: Norrköping