Agent Fresco på Where’s The Music?
Publicerat den 11 februari, 2018

Isländska Agent Fresco gav oss en fantastisk energiinjektion på Dynamo under lördagkvällen.

Musiken är erkänt svårbestämbar men experimentell rock med influenser från hela musikvärlden kanske är en bra beskrivning? De skriver just nu på sin tredje platta och vi fick smakprov i form av nya låten ”the Death” om jag hörde titeln rätt.

Energin på scenen från hela bandet, den tunga musiken som drivs i full fart framåt av en helt fantastisk trummis och basist som bara trycker ut varje ton från resten av bandet i blodomloppet på mig. Detta kombinerat med tempoväxlingar som hela tiden överraskar. De är fantastiskt samspelta och trots att de är bara fyra på scenen så låter de som många fler. Oväntat och karaktäristiskt är också sångarens röst som inte är en klassisk rockröst utan snarare vacker och klassisk.

Hela settet tillägnade de den nyligen avlidne isländske kompositören Jóhann Jóhannsson.

Jag längtar redan efter att se dem igen och jag kan lova att detta kommer rulla länge och mycket i hörlurarna. Till alla bokare där ute: snälllllla ta tillbaka dem hit snart igen!

Artist: Agent Fresco

Datum: 10:e februari 2018

Festival: Where´s The Music?

Scen: Dynamo

Ort: Norrköping

Våra senaste spelningar: