Säkert! med Annika Norlin i spetsen gör turnéavslut på Popagandas stora scen denna härliga sommarfredag.

Norlin ber oss hjälpa till för hon har lite ont i halsen, något jag inte märker speciellt mycket av. Fjärde fullängdaren ”Däggdjur” kom 2017 och är späckad med bra låtar.

Vi får flera av mina favoritlåtar ikväll, bland annat ”Snooza ”, ”Kommer hända” (som tydligen handlar om när våren kommer snabbt i Umeå och alla plötsligt vill ligga med varandra), och ”Det ska hända dig med”. Ett par låtar från nya plattan tycker hon är så personliga att de är svåra att sjunga dem på scenen, bland annat ”Dian Fossey” men hon gör det med känsla och bravur. Första låten ut på extranumret blir ”Dansa, fastän” och till den här godingen från 2010 släpper publiken loss som mest, och vissa verkar faktiskt dansa så att hjärtat brister.

Det är ett mysigt och fint set vi får och jag inser att jag glömmer ibland hur fantastiska dessa låtar är. Lyssna på dessa öppna och underbara historieberättelser om du inte har lyssnat på Säkert! tidigare. Börja gärna med hög igenkänningsfaktor på ovannämnda ”Dansa, fastän”.

Artist: Säkert!

Datum: 1 september 2017

Festival: Popaganda

Ort: Stockholm