Skott på Where’s The Music?
Publicerat den 5 februari, 2017

Skott är ett av Sveriges nyaste framtidsnamn, efter att ha genererat tweets från både Lorde och Katy Perry på förra årets singlar.

Skott går på en mörk scen till fågelkvitter, något som sätter tonen för hennes framträdande. Det är inte genomgående mörker och fågelkvitter, men det är mystik och folktoner blandat med hennes fantastiskt klara och ljusa röst. Låtarna som andas sagor och fantasi förstärks av hennes lyriska scenspråk med stora, svävande rörelser.

Första låten ut för kvällen blir hennes senaste singel ”Glitter och Gloss”. Den har, som många av hennes låtar, en filmisk ton som skulle passa i vilken episk berättelse som helst. Hon besitter redan en låtskatt som hon levererar med självförtroende och känsla.

Mellan några av låtarna berömmer hon Norrköping, som hon kallar Sveriges snyggaste stad. När hon pratar bryts inte förtrollningen, men pausas till förmån för hennes försynta sätt att dela med sig av anekdoter och den genuina glädjen att få stå på scen. Det är även det enda tecknet på att hon inte gjort det här tusen gånger förut. Som hos så många artister innan så är det mellansnacket som visar en annan sida av personen på scen. Inte lika mystisk, men kanske lika fantastisk.

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artist: Skott

Datum: 4 februari 2017

Festival: Where’s The Music?

Plats: Värmekyrkan

Ort: Norrköping

Arrangör: FKP Scorpio

Våra senaste spelningar: