Laleh på Ericsson Globe
Publicerat den 12 november, 2016

Laleh är ute på arenaturné i Sverige och turen har äntligen kommit till Stockholm. Evenemanget flyttade till Globen efter att Hovet sålt slut fort.

Laleh släppte sin debutplatta 2005 och sedan dess har det rullat på. Hon skriver, producerar, spelar in, spelar och sjunger på sina skivor och hittills har det blivit inte mindre än sex studioskivor varav den senaste ”Kristaller” kom tidigare i år. På den har vi bland annat hitsen ”Bara Få Vara Mig Själv” och ”Aldrig bli som förr”.

Konserten blev lite försenad, helt enkelt för att publiken inte var på plats. Konsertstart var satt till 19:30, men då var det kanske 1/4 fullt i arenan, 50 minuter senare drar det igång. Vad detta berodde på är lite oklart, arrangören nämnde vädret och trafiken men det var bättre än på många dagar i vår snötäckta stad. Däremot verkade inte folk helt ha fattat att konserten faktiskt började 19:30, lite ovanligt tidigt en fredagkväll.

Laleh gör entré och hon är på något sätt så himla självklar och naturlig på scenen. Med sig på scenen har hon inte bara ett band utan även en orkester dagen till ära och en barnkör som hjälpte till på ”Goliat”. På parkett fanns sittande publik och hela tillställningen var väldigt städad och respektfull. (Förutom när någon skrek att de inte hörde precis i början och åsikter om att ljudet var för lågt, något jag har hört från flera håll, jag hörde dock perfekt).

Föreställningen är på verkligen barntillåten men har samtidigt väldigt hög kvalitetsnivå, en inte helt enkel ekvation att få ihop. Laleh rör sig även fritt mellan genrers, tempo och typer av arrangemang men lyckas behålla den röda tråden. Hon vinkar till publiken och ofta vinkar de tillbaka.

Vi får höra en blandning av låtar och rätt mycket från nya plattan. Publiken sjunger vördnadsfullt med emellanåt och på slutet så blir det stående publik i hela Globen vid ett par tillfällen. Min favoritlåt från kvällen blir ”Dark Shadow” som hon berättar att hon skrivit till/för David Bowie och ”Goliat” som alltid ger en välbehagsrysningar.

Sammanfattningsvis var det en härlig kväll, fylld av den fantastiska musikaliteten som är Laleh och den magin som jag inte bara hoppades på utan även förväntade mig. Underbart!

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artist: Laleh

Dirigent: Hans Ek

Datum: 11 november 2016

Plats: Ericsson Globe

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om Ericsson Globe | Hans Ek | Laleh

Våra senaste spelningar: