Det australiensiska bandet Wolfmother har äntligen kommit till Stockholm och Gröna Lund.

Trion Wolfmother är ute på turné med senaste och fjärde plattan ”Victorious”. Bandet startade resan 2000 i Sidney och spelar psykadelisk-retro-hårdrock. Senast jag såg dem var på Peace & Love 2012 och jag minns det som en verklig tidsresa till 60-70-talet.


Det är mycket folk på plats denna soliga klämdag, men inte fullsatt. Wolfmother inleder med ”Victorious”, titelspåret från senare skivan. Publiken är med och längst fram får de till och med till spontan liten circlepit. Resten av publiken njuter mest av de långa låtarna och klappar glatt när de blir uppmuntrade.


Sångaren Andrew Stockdales säregna röst ger en ytterligare unik ton och stärker känslan av 60-70 tal och Led Zeppelin. Låten ”White Unicorn” är en av dem som får mest gensvar och de avslutar med ”Joker And The Thief” efter ca en och en halvtimme.

Artist: Wolfmother

Datum: 6 maj 2016

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm