Backyard babies på Bråvalla.
Publicerat den 28 juni, 2015
Det är riktigt länge sen jag såg Backyard babies och då var det på en mörk och fullsatt nattklubb i Kalmar, minns att jag tyckte det var helt galet bra och en fantastisk energi, ett band man bara inte får missa att se om man gillar deras musik. Idag är det Bråvallas största scen, utomhus, strålande solsken, högsommarvärme och kort sagt helt andra förutsättningar än när jag såg dem sist.

Men när Nicke Borg klädd i jeans, skinnjacka, svarta kängor och solglasögon kommer inspringande på scenen, hoppar upp på ett litet podium och skriker ut åt publiken, ja redan då inser man att det här är ett band som oavsett tid, plats, väder och vind så leverera Backyard Babies rykande rock n roll från början till slut. Till hans skrik får han direkt gensvar från publiken, Dregen och resten av bandet har gjort honom sällskap på scenen och på ett ögonblick är konserten igång stenhårt, lika mycket från bandet som personerna i publikhavet.

Vi får bland annat höra låtar som ”Brand new hate”, ”dysfunctional professional”,” minus celsius”, ”th1rt3en or nothing” och många många fler av Backyard Babies låtskatt.

Under konserten får vi även höra att det är dags för nytt skivsläpp den 28:e augusti, och jäklar som jag längtar, både efter skivan och att få se dem live snart igen.

Band: Backyard Babies

Datum: 27 Juni 2015

Scen: Panorama

Arrangör: FKP Scorpio

Läs alla inlägg om Backyard Babies | Bråvalla | Bråvalla 2015

Våra senaste spelningar: