Igår spelade Thomas Stenström inför ett fullsatt L’Orient. Det är tredje gången på ganska kort tid han besöker oss och verkar kär i både staden och dess publik.

Det var första gången jag besökte L’Orient för en spelning (dagtid restaurang) och det var en upplevelse i sig. Scenen var ca 10cm hög och det var knappt något utrymme fram till publiken, vilket gav en intimitet och ett bra drag från första låten. De startade med Dansen före döden och publiken sjöng glatt med.

Ett par låtar in i spelningen bad Thomas kvällens tekniker att sänka belysningen på scenen (måste ha varit väldigt varmt på den lilla, trånga upphöjningen). Först hände inget. Sen hände inget. Sen hände allt och medan de körde på för fullt hus slocknade alla lampor och de körde klart låten de höll på med i totalt mörker. Ljuset kom tillbaka och deras framträdande fortsatte.

Betyg: ***** (3/5)

Artist: Thomas Stenström

Datum: 23 Januari

Plats: L’Orient

Ort: Linköping

Publik: Fullt