Imagine Dragons bildades 2008 i Las Vegas men släppte inte sitt första studioalbum förrän 2012 då singlarna ”It’s Time” och sedan ”Radioactive” slog igenom stort. Till följd av första skivan så vann de ett flertal priser, bland annat en AMA för ”Favorite Alternative Artist” och en Grammy för ”Best Rock Performance”. Bandet har även fått med låtar på soundtrack till filmerna ”The Host” och ”The Hunger Games”.

Imagine Dragons går på scen till rungande applåder och spelar första låten som blir ”Fallen”. Det är mycket publik från början, men när Dropkick Murphys slutar spela på scenen bredvid så väller det in människor framför scenen. De som inte släpps igenom till området precis framför scenen försöker gång på gång smita igenom eller klättra över staketet. Allt för att få se sitt favoritband på nära håll.

Mellan låtarna nämner sångaren Dan Reynolds sin svenska härkomst och hur fantastiska och vackra svenskar är. Kan mycket väl vara ett inövat publikfrieri, men publiken bryr sig inte utan skriker och applåderar högt så fort han nämner dem.

Bandet har en helt otrolig energi på scen, speciellt sångaren som knappt står stilla en sekund. Publiken är minst lika energiska då dem dansar, applåderar och sjunger med i många av låtarna som spelas. Inte ens under de långa instrumentala delarna blir publiken rastlös eller stilla utan underhålls av sångarens energiska och studsiga trummande samt interaktionen med övriga bandmedlemmar.

Betyg: ***** (5/5)

Band: Imagine Dragons

Datum: 26:e Juni 2014

Scen: Luna (Blue Stage)

Ort: Norrköping

Arrangör: FKP Scorpio