Frank Turner & The Sleeping Souls på Debaser Medis
Publicerat den 26 februari, 2014

 

”I have two rules at my Concerts… One! Be nice to each other, ok?  Two! If you know the lyrics to a song, you better f*cking sing it with me!”

Så sammanfattar Frank Turner det efter Plain Sailing Weather i början av spelningen. Jag kan leva med såna regler.

Frank Turner & The Sleeping Souls handlar om livsglädje, fest, banaliteter, och lite blodigt allvar. Men det är rakt igenom musik som får dig (Läs: I alla fall jag själv) att vilja svinga en bägare och bara skrika mig hes. Debaser är fullt och varmt, riktigt varmt, men bandet har inga problem att få med sig publiken.

Första gången jag såg bandet framför en publik på gissningsvis trettio personer på Parken i Göteborg december 2009 så valde frontmannen att gå från ”Spelskicklighet” till ”Spelglädje” i takt med att glas efter glas sänktes på scenen. Ikväll är det ett betydligt mer disciplinerat framträdande vi får se och energin är hög och jämn.

Låtlistan skiljer sig inte mycket från de andra stoppen på den här turnén, och visst är det nog så att materialet från Poetry Of The Deed (2009) såsom Try This At Home och The Road får lite mer respons från publiken än det nyare materialet, men inte är det någon stor skillnad.

Helt enkelt, vi fick en förbaskat brafeel-good spelning… och kom ihåg:

”We write love songs in C, we do politics in G,  we sing songs about our friends in E minor.”

Betyg: *****

Huvudband: Frank Turner & The Sleeping Souls

Support: Andrew Jackson Jihad + Ducking Punches

Datum: 26 februari 2014

Plats: Debaser Medis

Ort: Stockholm

Arrangör: FKP Scorpio

Publik: Fullt

Våra senaste spelningar: