Papa Roach på Tyrol
Publicerat den 14 november, 2013
Papa Roach startades i början av 90-talet i norra Kalifornien, sedan dess har de släppt närmare ett tiotal studioplattor och turnerat världen några varv. Låtar som ”Scar”, ”Hollywood Whore” och ”Last Resort” har spelats flitigt på radio i Sverige.

Först ut på scenen ikväll är finska Drop The Pilot från Salo. De har  nyligen släppt en EPs och lyckas få igång publiken. Deras 30 minuters set har bra drag och de är roliga att se på scen.

Nästa band på scen är britterna i Glamour of the Kill. De är bitvis riktigt tunga och försöker få igång en circlepit men publiken har lite cement i skorna i början. Bland annat låten ”Love Gun” får dock igång publiken till viss del. Man får även till en ordentlig Wall of Death på sista låten.

Papa Roach går på och vi får höra låtar från hela deras stora katalog. Vi får stagedive från sångaren redan i låt två och energin håller i sig även de lugna partierna. Tidvis är jag orolig för golvets hållfasthet när alla börjar hoppa på låtar som ”Where Did The Angels Go”. Under nya singeln ”Leader Of The Broken Hearts” ger sig sångaren Jacoby Shaddix (även känd som Coby Dick*) ut i publiken och hoppar runt, något han upprepar flera gånger.

Det är en härlig kväll som stiger i stämningen, alla tre banden gör bra ifrån sig men att se Papa Roach och framförallt sångaren Shaddix gör detta till en Riktigt bra kväll, fantastisk underhållning så väl som musik.

Betyg: *****

Huvudband: Papa Roach

Support: Drop The Pilot, Glamour of the Kill

Datum: 14 november 2013

Plats: Tyrol

Ort: Stockholm

Arrangör: Live Nation

Bilder på Glamour of the Kill:

Bilder på Drop The Pilot:

*Källa: Spotify

Våra senaste spelningar: