The misfortunes of captain peculiars på Hotell Hulingen
Publicerat den 12 oktober, 2013

 

Igår var det releasparty för The misfortunes of captain peculiars debutskiva. Tillställningen ägde rum på Hotell Hulingen i Hultsfred.

På bandets facebooksida nämns genreinfluenser som; jazz, blues, swing, balkan beat och även influenser av cirkusmusik. Bara att tanken på en sån mix av musik gör att jag blir glad långt in i själen, så galet och bra det här kan bli!

När jag anländer till lokalen så är det fortfarande glest I publiken, glädjande nog fyller det på fort. Redan under första låten så känner jag hur jag skiner upp lite extra,  redan från start levererar de långt över mina förväntningar, så mycket energi, glädje och utstålning.

Det är en trång liten scen för de fem personerna som bilder The misfortunes of captain peculiar, en bra inramning för kvällen, men jag ser dem gärna snart igen på en större scen där de riktigt får utrymme och möjligheten att ta plats. Deras musik som redan är beskriven med många genrer, stämmer så bra och jag vill ha mer, mycket mer, det är precis så galet och bra som jag hoppats på. Vid fler tillfällen känner jag bara för att slänga av mig kameran för att istället dansa med och klappa händerna till musiken, jäklar vilket drag och fest det är. Det mest oväntade är låten ”Devil´s tango”, jag kan ingenting om tango, men publiken övergår fort från handklappande energisk dans till  kraftfulla tangosteg, bara det är ju en fantastisk syn. Att låten i sig tog lite extra plats och riktigt etsat sig fast i min skalle gör det hela inte sämre.

Känns väldigt bra att jag redan om ett par veckor kommer få se The misfortunes of captain peculiar igen, då blir det på Rookie-festivalen i Hultsfred.

Band: The misfortunes of captain peculiar

Datum: 11 oktober 2013

Plats: Hotell Hulingen

Ort: Hultsfred

Våra senaste spelningar: