The XX på Popaganda
Publicerat den 30 augusti, 2013

 

Brittiska The XX  kliver upp på stora scenen och får avsluta första dagen på Popaganda. Det är svårt att uppskatta hur mycket publik som samlats för att se konserten, men jag gissar att så gott som alla som köpt biljett var på plats.

The XX är ett band som jag lyssnar på i perioder, det blir intensivt ett tag, sen lyssnar jag inte så mycket och sen finns de bara där igen, alltid lika bra. Jag har sett dem tidigare och kommer ihåg att jag då inte tyckte de rent visuellt var så spännande. Men ikväll så bevisades motsatsen. Det här gillade jag massor, en ljusrigg och rökridå som perfekt fångade den mystiska, tunga ljudbilden som framförs av gitarr, bas och sen en tredje person som med olika tekniker hjälper till med ljudbilden. The XX musik fulländas sen av den nästan viskande sången, som varvas av de båda vokalisterna.

Publiken är helt med på noterna och sjunger med i varje låt. Svårt att förklara, men till låten ”Crystalised” så hör man en uppbyggande basgång från högtalarna och hela tiden hör man den enorma publiken sjunger med i något slags viskande tonläge. Är så glad och tacksam för att jag fick vara med om det, sjukt så läcker upplevelse, när man står där i fotodiket mellan artisterna och publiken. Gåshuden på mina armar kommer nog inte lägga sig på bra många timmar.

Popaganda 2013 första dag har varit toppen med mycket bra musik och ett fantastiskt avslut med The XX som ger en sån wow-upplevelse, ja jäklar så bra!

Band: The XX

Datum: 30 augusti 2013

Plats: Eriksdalsbadet

Ort: Stockholm

Arrangör: Popaganda, Luger

Läs alla inlägg om Popaganda | Popaganda 2013 | The XX

Våra senaste spelningar: