Whitesnake rockar på Gröna Lund!
Publicerat den 5 juni, 2013
Ännu en fantastisk sommarkväll på Gröna Lund! Säsongen har verkligen börjat jättebra. Det Engelska, klassiska rockbandet Whitesnake står på Grönans scen på dagen som annars verkar karakteriseras av studenter och skolavslutningar.

De inleder starkt med ”Give Me All Your Love Tonight” och publiken är på från början. Eller jag i alla fall, till en början märker jag inte riktigt publiken runt mig, det är jag och bandet. Till balladen ”Is This Love” blir det allsång på Grönan, vi får även höra ”Steel Your Heart Away” med ett långt trumsolo och Love Will Set You Free, den med långt gitarrsolo i. Vi får höra ”Fool For Your Loving” som går rakt in i ”Here I Go Again” båda med mycket allsång och sedan avslutade de med ”Still Of The Night”.

I år är det 35 år sedan de startade och energin finns kvar. Den är annorlunda än på tidigare konserter jag sett med Whitesnake, David Coverdale kommer inte riktigt upp i de höga partierna längre men rösten har fått en sjukt skön raspighet istället så det fungerar bra.

Efter nästan exakt en och en halv timme fylld med härlig energi, massivt flirtande med publiken och fler sexanspelning är jag kan (eller vill) räkna sätter de punkt för kvällen med de klassiska orden som även jag gärna skriver under på: ”Be safe, be happy and don’t let anybody make you afraid.

Betyg: *****

Huvudband: Whitesnake

Datum: 5 juni 2013

Plats: Gröna Lund, stora scen

Ort: Stockholm

Arrangör: Gröna Lund

Läs alla inlägg om Gröna Lund | Whitesnake

Våra senaste spelningar: