Johnossi på Cirkus
Publicerat den 5 maj, 2013
Duon Johnossi med John Engelbert på sång och gitarr och Oskar ”Ossi” Bonde på trummor är ute på turné för att följa upp sin senaste platta. Turnén tar dem inte bara till ett antal platser i Sverige utan över hela Europa. På turnén har de fått sällskap av en Mattias på synth och klaviatur.

När jag står framme i fotodiket de tre första låtarna är jag med om något jag aldrig varit med om förut. Golvet gungar så mycket av den hoppande publiken att jag måste hålla i mig i scenkanten för att inte tappa balansen. Det visade sig sen att det var mest de längst fram som var entusiastiska, resten av publiken nöjde sig med att klappa och sjunga. Men ändå, känslan var fantastisk.

Vi får höra låtar som ”Into the Wild”, ”Party with my pain” och fantastiska körer från publiken på tillexempel ”Man must dance”. Som extranummer får vi höra ”Summerbreeze”, ”18 carat gold” och ”What’s the point”, alla väldigt bejublade. Jag var lite orolig att den utökade ljudbilden som kommer med en tredje person på scenen skulle förta lite av den avskalade energin som är Johnossi. Men det tillför bara extra magi.

Jag är kan inte säga att jag är helt objektiv i kväll då Johnossi är ett av mina absoluta favoritband. Det känns till och med lite konstigt att se dem live, trots att jag gjort det förut. Den fantastiska musiken och övermänskliga rösten som gett mig tröst och trygghet många så sömnlösa nätter, är helt plötsligt kopplad till personer av kött och blod. Två 30 åriga killar från Nacka. Det känns nästan lite overkligt. Behöver jag säga att jag ser fram emot att se dem igen i sommar?

Jag tänkte avsluta med att bjuda på ett personligt tips. I kväll fick vi höra många fantastiska låtar men tyvärr inte den låt jag lyssnat mest på sena nätter/tidiga mornar; ”Bed on fire”. Rekommenderar den starkt när klockan börjar ticka in på småtimmarna och tankarna inte kan sluta snurra, oavsett varför.

Betyg: *****

Huvudband: Johnossi

Datum: 5 maj 2013

Plats: Cirkus

Ort: Stockholm

Arrangör: United Stage

Publik: Nästan slutsålt

Läs alla inlägg om Cirkus | Johnossi

Våra senaste spelningar: