The Tallest Man on Earth på Cirkus
Publicerat den 17 februari, 2013


Nej, Kristian Mattsson är inte längst i världen. Men hans robusta scennärvaro och själfulla röst räcker väldigt, väldigt långt.

Inför ett utsålt Cirkus öppnade han, ensam på scenen, med ”King of Spain” och fortsatte sedan genom de första låtarna på egen hand innan bandet anslöt.

Uppbackad av blås och bas fick bland annat ”The Gardner” ordentligt djup. Såväl på egen hand, med gitarr eller piano, som tillsammans med sitt band fylldes lokalen framför allt av Matssons kristallklara och känsloladdade röst. Stundom lekfullt, stundom sorgligt. Men konsekvent berörande.

Den största instrumentella behållningen bjuder också Mattsson själv på med sitt plockande på gitarren, som inte avbryts varken av att den lediga handen används till en vattenpaus eller till att torka svetten ur pannan.

Låtlistan var en mix från samtliga Tallest Man on Earths katalog och avslutades med en soloversion av ”Kids on the Run” innan ett svårförglömligt extranummer inleddes.

Efter ”The Wild Hunt” gör Matssons fru Amanda Bergman – bättre känd som Idiot Wind – entré och paret delar mikrofon när de framför Paul Simons ”Graceland”.

Med maximal mysfaktor lagom till avslutningen tycktes ingen villig att lämna Cirkus.

Lyckligtvis är Tallest Man on Earth tillbaka redan i kväll, den 18:e februari.

Betyg: *****

Huvudband: The Tallest Man on Earth

Support: Strand of Oaks

Datum: 17 februari 2013

Plats: Cirkus

Ort: Stockholm

Arrangör: FKP Scorpio

Publik: Slutsålt

Läs alla inlägg om Cirkus | The Tallest Man on Earth

Våra senaste spelningar: