Vulkano på popaganda
Publicerat den 25 augusti, 2012

 

Vulkano heter bandet som får öppna upp Popaganda på lördagen. Det är tre av bandmedlemmarna från Those dancing days som nu går under namnet Vulkano. Det är inte helt lätt att vara första bandet en solig lördag och när det ännu inte kommit så mycket folk. Men under konserten fyller det på festivalbesökare.

Jag har inte så bra koll på bandet och har heller inte sätt dem live tidigare. Man hör snabbt att det är duktiga och samspelta musiker. Men det blir väldigt kraftiga hopp i tempo och intensitet mellan de olika låtarna, tycker mig även känna genrekontraster. Jag tycker därför att det är svårt att avgöra vad jag egentligen tycker, det jag gillar tycker jag är helt fantastiskt bra, men sen blir det stundtals nästan lite barnvisekänsla, som jag inte riktigt kan uppskatta på en sån här festival. På det viset täcker de ju ett stort spekrum över genrer och det kan naturligtvis vara bra. Men dagens konsert upplever jag rent musikmässigt vara lite för spretig och ojämn och de skulle i mina öron vinna på att hitta en mer enhetlig musikstil.

Rent visuellt så har de väldigt många små roliga detaljer, de lever sig verkligen in i sin musik och det gillar jag att se dessutom så har de dansare som dyker upp i låtarna i massa olika och fantastisk roliga kostymer. Dagens första konsert var en bra inledning på Popagandas andra dag och jag ser fram mot att få se Vulkano snart igen.


Betyg: *****
Band: Vulkano
Datum: 25 augusti 2012
Plats: Lilla scenen, Popaganda
Ort: Stockholm
Läs alla inlägg om Popaganda | Popaganda 2012 | Vulkano

Våra senaste spelningar: