Pet Shop Boys på Døgnvill-festivalen, Norge
Publicerat den 26 augusti, 2012
Längst uppe i norr, vid ishavets rand pågår just nu en festival i norska Tromsø. Den åttonde upplagan av Døgnvill bjuder på ett varierat utbud med hårda och mjuka paket – och några gamla favoriter från förr. Affischnamn som Kent, Pet Shop Boys, Katie Melua och LMFAO kompletteras med intressanta inhemska band och retro-artister som Shaggy och Aqua.

De senaste åren har festivalen lockat över 30 000 besökare. I år verkar det bli en liten minskning, dels på grund av ett aningen svagare program och dels med tanke på att den obefintliga sommaren redan övergått i höst. Eller som Kents Joakim Berg uttryckte det: ”Det har varit en riktigt dålig sommar i Sverige också, men det här är första gången som vi ser mössor i publiken”.

Tromsø är en stad mitt i vildmarken, men med nästan 70 000 invånare – och en stor andel studenter – finns det ändå bra förutsättningar för ett rikt uteliv och ett antal festivaler under året. De mest kända vid sidan av Døgnvill är Buktafestivalen (Lars Winnerbäck i år) och Døgnvill vinter (Elton John)

Betyg: ****
Artist: Pet Shop Boys
Datum: 23 augusti 2012
Plats: Døgnvill-festivalen
Ort: Tromsø, Norge
Publik: 30.000
Läs alla inlägg om Døgnvill | Pet Shop Boys | Tromsø

Våra senaste spelningar: