Torsdagsrock, dagen före löning
Publicerat den 25 mars, 2012
En torsdag, dagen före löning och livet är lite fattigt på det stora hela. Vad gör man? Går på konsert så klart! Gratis inträde före kl 22! Ikväll spelade tre rockband jag aldig hört talas om men som jag kommer hålla ögonen efter i framtiden. Men det var ingen releasefest. Även om ett av banden nyligen släppt en singel.

Först ut var Killerball, de spelar klassisk bra rock och släppte EPn Walk Away för ett år sedan. Låtarna är ofta långa och lugna. De lite nyare låtarna (tillexempel Hype) är lite mer punkiga och har många tempoväxlingar. Hela bandet utstrålar en spelglädje som inte går att ta miste på.

Shotgun Crackers är ett band från Rimbo. De har många vänner/fans i publiken och längst fram bryter ett veritabelt kramkalas ut i publiken. Det svänger/rockar ordentligt och detta är ett utav de sällsynta tillfällen när jag har svårt att få skarpa bilder, inte bara för att bandet rör sig utan framförallt för att jag inte kan låta bli att dansa med. Publiken sjunger med i flera låtar, bland annat Different City. Det här bandet kommer jag absolut hålla ögonen efter i framtiden, jag hoppas verkligen få se dem igen för det här är bra. Riktigt bra.

The Fix är kvällens huvudband. Det är dom som inte har releasefest för sin nya singel utan bara bjuder in till allmän torsdagsöl. Bandet frontas av den fantastiskt glada och karismatiska sångaren Johan Falkman. De spelar bra, energifull rock men kommer av sig lite när det uppstår tekniska problem. Men efter lite improviserad salsa (!) och snabba ljudtekniker var man tillbaka på banan.

The Fix är fantastiska, hela publiken dansar med och jag känner att jag inte kan låta bli att le med sångaren, för han ler nästan hela tiden, men jag är inte säker på att de faktiskt var huvudbanadet ikväll. Shotgun Crackers stal showen lite.

Betyg: *****

Huvudband: The Fix

Support: Shotgun Crackers och Killerball

Datum: 22 mars 2012

Plats: Debaser Slussen

Ort: Stockholm

Publik: Knappt halvfullt

Bilder på Shotgun Crackers:

Bilder på Killerball:

 

Våra senaste spelningar: