Dansfest med Den Svenska Björnstammen
Publicerat den 18 mars, 2012
Den Svenska Björnstammen startade 2008 i Norrköping. Det senaste året har de spelats flitigt och ”Var jag mig i världen vänder” har blivit en riktig plåga. Just nu är de ute på turné och ikväll har turen kommit till Stockholm och Berns. Det är slutsålt och förbandet Niels Nielsen från Åtvidaberg får igång publiken med sin electro-pop. Den Svenska Björnstammens musik är taktfast pop med mycket rytmer, det är stora variationer i tempo och sammansättning. Bandet frontas av tre figurer som dansar en fantastiskt tafatt dans och gör precis det som faller dem in; de hoppar, studsar å sprattlar med armar och ben och här de blir trötta sätter de sig ner på scen och vilar en liten stund.

Vrål utbryter när vi hör de första takterna ur ”Var jag mig i världen vänder”. Alla kan hela låten och dansar med i de lite sambaliknande rytmerna. Bandet  går av scenen men är inte svårflörtade när publiken ropar ”en gång till”.  De kommer snart tillbaka till tonerna av den ibland lågmälda, ibland upptempo låten ”Allting kommer bli bra”.

Jag tror dem.

Betyg: *****

Huvudband: Den Svenska Björnstammen

Support: Niels Nielsen

Datum: 17 mars 2012

Plats: Berns

Ort: Stockholm

Publik: Slutsålt

Våra senaste spelningar: