Eric Nam på Annexet
Publicerat den 3 mars, 2024

Bilder på Eric Nam.

Eric Nam är ute på sin House On A Hill World Tour och på lördagen hade turen kommit till Annexet i Stockholm. Support är Alex Porat.

Eric Nam, en amerikansk-sydkoreansk sångare, låtskrivare och TV-profil är tillbaka i Stockholm. Han är uppvuxen i Atlanta, Georgia och startade en karriär inom ekonomi men 2012 deltog Nam i en sydkoreansk talangtävling och 2013 gjorde han officiell debut som sångare. I september 2023 kom det tredje albumet “House On A Hill”. Musiken beskrivs av arrangören bland annat som “..slickt producerad K-pop…” och jag kan inte annat än hålla med.

Först ut ikväll var kanadensiska Alex Porat, det var hennes första gång i Stockholm och andra kvällen som support för Eric Nam. Hon har publiken med sig och är ett riktigt energiknippe som lyckas hålla vår uppmärksamhet hela setet. Porat spelar sina egna låtar och kör ett cover av Tayor Swifts “You belong to me”. Mellan låtarna blir hon personlig men aldrig långrandig. Alex Porat avslutar med ”Hatelove”, som ligger på senaste EPn ”Lovesick” som kom i oktober 2023. Jag tror och hoppas vi kommer få se mer av Alex Porat.

Eric Nam säger själv redan efter låt två att konserten kommer likna en TED-talk då han pratar mycket mellan låtarna, men det är inte för mycket och han är dessutom ganska rolig. Med sig på scenen har han ett litet band bestående av trummis och gitarrist samt två dansare.

Det växlar snabbt mellan danslåtarna och balladerna, och vissa ballader funkar även dom som danslåtar på något märkligt sätt. Eric Nam är snäll och varnar de som kanske mest blivit medsläpade för att se konserten innan låten “You’re Sexy I’m Sexy” att det blir mycket höftrörelser.

Mitt i “House on a Hill” så får man ett sjukdomsfall i publiken som han hanterar galant med att bara gå av scenen en stund så personalen kan jobba i fred och sedan köra om låten. Han beskrev att han var i London när han hade en existentiell kris och skrev “I Wish I Wasn’t Me” och framför den dessutom sittande på en stol. Annars är det full fart på scenen största delen av setet, jag var rädd att det skulle bli tråkigt då han har väldigt mycket ballader men även balladerna är energirika på något sätt och han har väldigt mycket kontakt med publiken. Eric Nam avslutar konserten med låten “Congratulations” och lovar att komma tillbaka när han släppt ny musik.

En mycket trevlig kväll med två slipade artister som har bra kontakt med publiken.

Artist: Eric Nam

Support: Alex Porat

Datum: 2 mars, 2024

Plats: Annexet

Ort: Stockholm

Arrangör: FKP Scorpio

 

Bilder på Alex Porat.

Läs alla inlägg om Alex Porat | Annexet | Eric Nam

Våra senaste spelningar: