Skindred på Bråvalla
Publicerat den 25 juni, 2015
 När jag fick se att FKP Scorpio släppte Skindred till Bråvalla så var det total och obeskrivlig lycka och festivalbesöket blev ett direkt måste.

Skindreds fantastiska förmåga att blanda nästan varje tänkbar genre, allt från reagge till punk och sen blanda upp det med samplingar från bland annat House of pain och dessutom få det att verkligen fungera, ja jäklar så mäktigt det är! Mitt orosmoln för konserten är Skindreds tid på schemat, klockan 14:00 festivalens första dag.

När konserten väl dragit igång så har trots allt ändå en hel del publik, (men alldeles för få kan jag tycka) tagit sig till panoramascenen och efter ett litet intro så sparkar de igång konserten på allvar och det med den låten ”kill the power” och publiken svarar direkt, vi får armar i luften, ett härligt publiktryck och circlepits som avlöser varandra och det till sångaren Benji Webbes stora glädje, så han fortsätter uppmana till att hoppa, röja loss och publiken lyssnar. Vi får även en hel del mellansnack med prat om kärlek till varanda, men även prat om musik och framför allt livespelningar där han tackar publiken som kommit till deras spelning och uppmanar oss alla att fortsätta gå på spelningar, för det är så konserter ska upplevas, inte inspelat och upplagt på youtube.

Förutom redan nämnda ”kill the power” bjuder Skindred på en cirka timmeslång konsert där vi även får höra ”nobody”, ”ninja” ”ratrace”, ”pressure” och många fler av Skindreds låtar. Det här var precis så galet bra som jag hoppats på och ni som inte var där utan missade dem den här gången, se till att inte missa dem nästa gång de är på besök i Sverige för jag hoppas verkligen de kommer tillbaka snart igen.

Band: Skindred

Datum: 25 Juni 2015

Scen: Panorama

Arrangör: FKP Scorpio

Läs alla inlägg om Bråvalla | Bråvalla 2015 | Skindred

Våra senaste spelningar: