George Ezra på Berns
Publicerat den 16 juni, 2015

George Ezra är den unga britten med den gamla rösten. Han släppte sin debutskiva ”Wanted on a Voyage” 2014 som har sålt guld och låten ”Budapest” har nått dubbel platina. Nu har turen äntligen kommit till Stockholm, konserten var från början planerad till Debaser Strand i början av året men ändrades både i tid och plats, förmodligen efter de enorma världsomspännande framgångarna. Kön har ringlat lång i Berzelii Park och lokalen börjar fyllas ordentligt redan när Rhodes går på.

Rhodes är en brittisk singer songwriter som har med sig ett fullt band kvällen till ära. Vi får lugn skön musik med mäktiga partier. Vi får höra låtar från hans EPs, och de avslutar med ”Turning Back Around”. Han/de är riktigt bra, jag kommer absolut lyssna mer på Rhodes. Han kommer även spela på Way Out West.

Sedan var det dags för George Ezra, han öppnar med ”Cassy O'” och publiken är med från början. Jag trodde det skulle vara svårt att få ihop den unga killen med den djupa whiskeyrösten, men live var det inga problem det känns helt naturligt.

Förutom hans självklara hits som ”Barcelona” och en underbar version av ”Leaving It Up To You” (där han ber om ursäkt för att han inte hade kören med sig så publiken fyller fint i istället) så får vi en Bob Dylan låt och en udda upptempo version av Macy Grays ”I try”. Han avslutar med att rocka loss ordentligt i ”Did You Hear The Rain?” som blir min favoritlåt för kvällen.

Efter nästan exakt en timme går de av scenen, vi har fått höra historien bakom endel av låtarna och det är ett riktigt bra framträdande. Men jag kan ha gått in i den lokalen med  lite för höga förväntningar, han grabbade inte tag i min själ som jag hade väntat. Publiken var verkligen med och jag tror många tyckte det var magiskt. Jag var bara tyvärr inte en av dem.

Betyg: ***** (3/5)

Artist: George Ezra

Support: Rhodes

Datum: 16 juni 2015

Plats: Berns

Ort: Stockholm

Publik: Fullsatt

Arrangör: FKP Scorpio

 

Bilder på Rhodes:

Läs alla inlägg om Berns | George Ezra | Rhodes

Våra senaste spelningar: