Takida på Gröna Lund
Publicerat den 22 augusti, 2014
I kväll står Takida på Gröna Lunds stora scen igen, det är ca två år sedan sist. Det är en fin sensommarkväll och mycket folk.

Konserten börjar med tonerna av ”Geordie in Wonderland” av Engelska The Wildhearts. När Takida sen gör entré på scenen är det till publikens jubel.

Jag har sett Takida spela ganska många gånger vid det här laget och idag upplevde jag dem lite mer spontana, råa och mer rock n roll. Borta var till exempel backtracksen med orkesterarrangemang. Robban spelade själv ”You Learn” med bara en gitarr och mycket publikstöd. Efter det fick vi höra ”Curly Sue” och dessa två superhits vågade man köra redan efter cirka trettio minuter.

Andra låtar vi fick höra var ”Never Alone Always Alone”, ”Swallow (Until You´re Gone)” och även lite nytt med till exempel ”I am the world” från senaste plattan. Sist ut för kvällen var ”The Fear”.

Jag gillar denna lite mer avskalade och råa ”kör på och ös” varianten. Självförtroendet att köra super-radio-hitsen i början och kunna lita på att publiken stannar även för den övriga musiken, inte bara balladerna, jag gillar’t!

Betyg: ***** (4/5)

Band: Takida

Datum: 22 augusti 2014

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Publik: Ganska fullt

Arrangör: Gröna Lund

Läs alla inlägg om Gröna Lund | Takida

Våra senaste spelningar: