Local Natives på Debaser Medis
Publicerat den 24 februari, 2013
Jag såg Los Angeles Local Natives för 3 år sedan på Way Out West och sedan dess hade jag längtat eftert att se dem igen. De har ett eget sound och spelar med enorm energi på scenen. Jag hade höga förväntningar när jag klev in i Debaser Medis igår kväll och behövde inte bli besviken.

De spelade det mesta från deras senaste album, ”Hummingbird”, som släpptes för bara några veckor sedan, men spelade också några gamla klassiker från 2009s ”Gorilla Mansion”. Bandet öppnade med den långsamma och passionsfyllda ”You and I” men skiftade snart till ett högre tempo med låtar som ”Wide Eyes” och ”Heavy Feet”.

Local Natives är kända för sitt kreativa samarbete mellan alla gruppmedlemmar och det syns. Kelcey Ayer och Taylor Rice bytte instrument med varandra från keyboard till gitarr, och senare bytte Ayer på nytt – med Ryan Hahn på andra gitarr. Övergångarna var sömlösa och det visade både hur musikaliskt begåvade de alla är och hur trygga de är med varandra. Kanske inte så konstigt eftersom bandet bildades 2008 medan killarna fortfarande gick i gymnasiet tillsammans i Orange County, Kalifornien.

Med stor energi hoppade och dansade Local Natives till slut svetten rann. De avslutade extranumret med publikfavoriten ”Sun Hands” och publiken klappade händerna och ropade ut refrängen med bandet.

Jag lämnade Medis med ett sort leende och jag var inte ensam. Ingen skulle kunna ha blivit besviken efter att ha sett Local Natives rocka scenen som de gjorde i går kväll.

Betyg: *****

Huvudband: Local Natives

Support: Balthazar

Datum: 23 februari 2013

Plats: Debaser Medis

Ort: Stockholm

Arrangör: Luger

Publik: Slutsålt

 

Bilder på Balthazar

Läs alla inlägg om Debaser Medis | Local Natives

Våra senaste spelningar: