Billy Talent på Berns
Publicerat den 18 juni, 2012
Kanadensiska bandet Billy Talent är på turné i Europa och idag har turen kommit till Stockholm och Berns. Lokalen är sjukt fin med sina snidade tak med förgyllda detaljer, bronsstatyer och gigantiska takkronor. Men trots lokalen, ta inte miste, det här är skitigt.

Från första tonen när Billy Talent går ut på scenen så är publiken med på noterna. Det sjungs med i alla låtar och publiken svarar mycket väl på energin. Ett par låtar in i settet säger sångaren ”It feels like were playing the Titanic” och jag hoppas innerligt att han menar att det är för att publiken sjunger och röjer som att det inte finns någon morgondag.

Några av publikens favoritlåtar under kvällen är bland annat ”Rusted From The Rain” (även en personlig favorit). Som extranummer kör man bejublat ”Fallen Leaves” och avslutar med monsterhitten ”Red Flag” där jag tror att alla i publiken kan texten.

Bandet bildar en stabil grund på vilken den energiska sångaren Ben Kowalewicz springer runt, hoppar, strålar och skriker från. Vi får lite goda nyheter då de berättar att de kommer att släppa en ny platta i september som kommer att följas upp av en turné och de lovar att komma tillbaka.

Energin som flödar ut från scenen snappas upp av publiken som skickar tillbaka mer energi och jag svär att energin från denna spelning når långt utan för Berns gränser.

Betyg: *****
Huvudband: Billy Talent
Datum: 18 juni 2012
Plats: Berns
Ort: Stockholm
Publik: Nästan fullsatt
Läs alla inlägg om Berns | Billy Talent

Våra senaste spelningar: