Waterparks och De’Wayne på Klubben
Publicerat den 13 februari, 2020

Bilder på Waterparks

Ikväll är det premiär för de två texasbanden Waterparks och De’Wayne i Stockholm. Det är sista stoppet på Fandom turnén.

Först ut är De’Wayne Jackson från Huston, Texas. Med sig på scenen har han trummis och gitarrist och trion är samspelt. Det är en salig blandning av musikstilar som elegant flätas ihop. Det är sista stoppet på den här turnén och det märks att de ger allt. De’Wayne är fantastisk på scenen med ett explosivt scenspråk som varieras med känslosamma mellanprat och bra publikkontakt. Vi får höra ”Top Gun” som är senast senaste singeln, den kom i oktober förra året. ”Family tree” blir en känslosam låt som tillslut exploderar i energi den också. Jag har aldrig hört talas om bandet/artisten tidigare men ser dem väldigt gärna igen!

Waterparks från Houston Texas startade 2011 och levererar på punkpopskalan. Bandets tredje fullängdare Fandom kom 2019. Det är självklart en himla energi redan från början och de vår golvet att svaja i låt två trots att lokalen är halvfull. Trion får med sig publiken som kan låtarna och sångaren Awsten Knights kalufs lyser i det ultravioletta ljuset. Vi får höra tillexempel ”Little Violence”, ”High Definition”, ”Easy To Hate” och ”War Crimes”. Det är sällan man ser artister som har faktiska dialoger med publiken under spelningen men efter ett tag spårar det ur lite. Musiken och energin kommer dock tillbaka och de slutar på topp.

Båda banden skulle passa bra på och vara roliga att se på någon festival. Hint Hint.

 

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artist: Waterparks

Support: De’Wayne Jackson

Datum: 12 februari 2020

Plats: Klubben, Fryshuset

Ort: Stockholm

Arrangör: FKP Scorpio

Bilder på De’Wayne Jackson

Våra senaste spelningar: