Bilder på Love Antell

Love Antell behöver kanske knappast efter Så mycket bättre någon närmare presentation. Efter inledande Europa från nya temaalbumet Barn av Amerika tar Love Antell oss med till både gammalt, nytt och Så mycket bättre. Det är högt tempo, spelglädje, pop och politik. Från Så mycket bättre ger oss Love bland annat En av oss kommer dö ung och Lyckoland. Att The Tivoli är en välkänd och kär spelplats för Love Antell är uppenbart och menar att The Tivoli är motorn i Helsingborgs kulturliv. Så sant! (och där tippade nog den starka fyran över i en femma…) Näst sist kommer titelspåret Barn av Amerika och som avslutning får vi äntligen Pokerkväll i Vårby gård!  

Inledde kvällen gjorde björns band med sångaren Björn Helgesson i spetsen. Okänd för mig sedan tidigare, det enda jag visste var att han gör HIF:s inmarschlåt ”På gator röda och blå”. Skickliga musiker finns i björns band och det blev en inledning med en hel hög med charm och humor. Mycket Helsingborg i låtarna och att många i publiken kunde texterna blev snabbt tydligt. Ett nytt album med björns band lär vara på gång!

Betyg: *****

Huvudband: Love Antell

Support: björns band

Datum: 18 april 2015

Plats: The Tivoli

Ort: Helsingborg

Arrangör: The Tivoli

Bilder på björns band