Yellowcard, Less than Jake, Chunk! No, Captain Chunk! Och Like Torchers på Klubben
Publicerat den 26 mars, 2015

Bilder på Yellowcard:

 Like Torches var först ut den här härliga kvällen. De bjöd både på gammalt och nytt. Bäst under giget var när Ryan Key från Yellowcard kom ut och deltog i sången ”Missing it All”.

Nästa band ut var Chunk! No, Captain Chunk!. Ett band jag hört talas om tidigare men inte lyssnat på, och med stora influenser från band som A Day To Remember så gillade jag det jag hörde. Fransmännen var laddade ikväll, det märktes och jag tror det berodde på två saker. Dels att det var första gången i Sverige men även för att det var sista kväll som förband till Yellowcard.

När det kommer till Less than Jakes konsert kan jag nog inte förklara hur mycket som hände i en kort text. För att förklara lite så innehöll den Allt från banankastning, maskotar på scen till match-making. Ja, den här konserten bjöd på allt och inte nog med det, musiken Less Than Jake levererar är så fantastiskt glädjespridande och rörelseframkallande, tror inte en enda person i publiken stod still under de 50 minutrarna de spelade.

Yellowcard börjar stillsamt med att violinisten går ut ensam på scen. Men när resten av bandet kommer ut på scen så släpper de loss på riktigt.

Tyvärr fick vi inte stå kvar och lyssna på hela konserten, men det lilla jag fick se var riktigt bra och höjdpunkten för mig var när de spelade Lights and Sounds, då blev det en riktig allsång också, vilket jag uppskattar enormt, då ett samspel mellan publik och artist är det mäktigaste jag vet!

 

Bild och text av Robin Lundell

Betyg: 4/5

Artist: Yellowcard

Support: Less than Jake, Chunk! No, Captain Chunk! Och Like Torchers

Datum: 25 mars

Plats: Klubben, Fryshuset

Ort: Stockholm

Publik: ca 400

Bilder på Chunk! No Captain Chunk!:

Bilder på Like Torchers:

 

Våra senaste spelningar: