Judah and the Lion med support Basko Believes och Club K på Kulturkvarteret
Publicerat den 25 januari, 2015
Johan Örjansson från Falkenberg tar sig artistnamnet Basko Believes, åker till USA, samarbetar med andra begåvade musiker och kommer tillbaka till Sverige med albumet Idiot´s Hill.

Hans souliga amerikanska folkrock framfördes under lördagskvällens konsert som ett avskalat akustiskt set med mycket närvaro och värme.

Detta var riktigt bra och jag hoppas att vi får höra mer av hans fantastiska röst och musik, det förtjänar han.

Betyg: *****(5/5)

Artist: Judah and the Lion

Support: Basko Believes och Club K

Datum: 24 Januari

Plats: Kulturkvarteret

Ort: Kristianstad

Arrangör: Kompakt Disk, Kultur och Fritid

 

Eftersom jag inte kände till Club K så googlade jag dom innan konserten och läste någonstans att dom spelade surf/indie. Utan att ha blivit mycket klokare av detta var det med öppna sinnen jag lyssnade på deras spelning och jösses vad jag blev glad.

Det var skevt, knäppt, tajt, egensinnigt, svårt att kategorisera och helt enkelt jäkligt bra.

Att sedan mellansnacket var hur roligt som helst gjorde inte saken sämre.

Dom avslutade sitt set med låten I´m A Whale som har hur mycket hitkänsla som helst.

Lyssna på den, den finns på Spotify!

 

 

Judah and the Lion är tre begåvade killar verksamma i Nashville som spelar amerikansk folkrock. Det ligger ganska nära till hands att dra paralleller mellan Mumford and Sons och Judah and the Lion och onekligen finns det vissa likheter, men jag tycker Judah and the Lion vinner på poäng.

Efter två EP och en fullängdare har dom förstärkta med ytterligare tre musiker gett sig ut på sin första turné utanför USA för att erövra norra Europa. Väl tillbaka i USA skall dom gästa  prestigefyllda Letterman. Dom här killarna har bara börjat sin musikaliska bana.

Dom levererar en spelning med pop, bluegrass, en touch av gospel och country inför en mycket entusiastisk sittande publik i ett fullsatt Kulturkvarter i Kristianstad.

Lyssna gärna på låten Mason-Dixon Line från deras album Kids These Days, den är bäst just nu.

Våra senaste spelningar: