Drömriket på Bråvalla
Publicerat den 27 juni, 2014
Andra dagen på Bråvalla inleds med Drömriket som är ett hopkok av några av rock-Sveriges älsklingar och består av Magnus ”Adde” Andréasson (Hardcore Superstar), Niclas Engelin (Engel, In Flames), Ralf Gyllenhammar (Mustasch) och Jonas Slättung (musiker och radiopratare P4). Idén till bandet kom först från roddaren Biffen Jansson som länge tyckt att Adde Andréasson och Niclas Engelin skulle göra musik ihop. Första spelningen som Drömriket gjordes 1 maj 2014 på Götaplatsen i Göteborg. Första singeln från det självbetitlade albumet blev ”Arendal”.

När de kliver på scen är det rätt tunt i publikhavet, då inte så många kommit in på området än. De som har tagit sig dit står utspridda framför scenen.

Ralf Gyllenhammar känns som tagen ur 70-talet med sitt långa hår och sina vida jeans. En lite annorlunda Ralf än vad vi är vana vid med Mustasch. När han börjar sjunga så känns han genast igen vid sina kraftfulla, lite raspiga röst. Den här gången sjunger han dock på svenska. Det är rätt intressant och härligt att höra honom på ett annat språk, och det låter väldigt bra. Kanske kan det vara att han får låtarna att stundtals låta som Mustasch på svenska, vilket ger en bekväm igenkänningsfaktor.

Betyg: ***** (4/5)

Band: Drömriket

Datum: 27:e Juni 2014

Scen: Juno (Red Stage)

Ort: Norrköping

Arrangör: FKP Scorpio

Läs alla inlägg om Bråvalla | Bråvalla 2014 | Drömriket | Norrköping

Våra senaste spelningar: