Hästpojken i Linköping
Publicerat den 1 mars, 2014

Det är trångt ikväll på Klubb Din Mamma. Enligt rykten är det drygt 300 personer som trängs i den lilla lokalen. Det hela påminner mycket om en grotta.

Strax innan midnatt, femton minuter efter utsatt speltid, kliver fyra herrar upp på scenen och intar sina platser bakom, för denna turné, akustiska instrument. Jag är till en början lite för fokuserad på att försöka få till bilder i det snåla ljuset för att uppfatta de första låtarna, men när introt till Sommarvin (från En magisk tanke) spelas så vaknar även jag till liv. Missförstå mig inte, det låtarna innan är bra, men det är de pärlorna jag till och från haft i min ficka som får mig att glömma den något bröliga horden runt mig. Utöver Sommarvin bjuds vi bland annat på Gitarrer & bas, trummor & hat, Shane McGowan, Samma himlar och Joel Almes fantastiska Utan personlig insats. Det är en fin stämning i lokalen och som kronan på verket avslutas spelningen med kvällens återkommande låtönskning, Caligula.

Band: Hästpojken

Datum: 28 Februari 2014

Plats: Nationernas Hus

Ort: Linköping

Arrangör: Klubb din mamma

Publik: ~300

 

Text & bild: Daniel Melin

Läs alla inlägg om Hästpojken | Linköping | Nationernas hus

Våra senaste spelningar: