Brittiska Hot Chip spelar fantastisk dansvänlig och underbar elektronisk musik. Ja, det är rent av så jag tror att Hot Chip inte äns har förmågan att göra  dåliga låtar, allt jag hör tycker jag är så jäkla bra.

Ikväll är första gången som jag ska få se dem live och det är inte annat än att jag känner lite oro: ”tänk om de inte är så bra som jag hoppas”. Men jag blir väldigt glad när jag ser att redan 30 minuter innan konserten börjar det bli stor publik framför Popagandas stora scen, det känns som ett gott tecken. Plötsligt så har klockan blivit 19:00, då Hot Chip till tonerna av  ”How do you do?” och publikens jubel intar scenen.

Just där och då uppstår den där nästan obeskrivligt barnsliga lyckan och den sprider sig i hela kroppen. Nu jäklar är det Hot Chip som står på scenen framför mig och alla andra tusentalsbesökare som under cirka en timme får avnjuta deras spelning. Det är fantastisk att hela marken på Eriksdalsbadet förvandlas till en gigantisk dansmatta, vart man än vänder sig så ser man glada dansande personer under hela konserten medan låtarna avlöser varandra. Jag tycker mig se att intensiteten hos publiken ökar ett par nivåer när man hör första tonerna till fantastiska ”One life stand”, men det kan mycket väl vara inbillning och min stora förhoppning, för bland alla Hot Chip-låtar så är det min absoluta favorit.

Hot Chip levererar inte bara en fantastisk musik på skiva, live är de långt bortom mina redan högt satta förväntningar och det här konserten kommer jag glädjas åt och minnas länge. Ett stort tack till Popaganda och Luger som lät mig få se, höra och uppleva den här spelningen, galet så bra det var!!!

Band: Hot Chip

Datum: 31 augusti 2013

Plats: Eriksdalsbadet

Ort: Stockholm

Arrangör: Popaganda, Luger