Iggy & The Stooges river Grönan
Publicerat den 10 augusti, 2012
Herr Iggy Pop brukar omnämnas som Punkens Gudfader och startade med The Stooges redan i slutet av 60-talet. Efter olika konstallationer kom genombrottet som soloartist på mitten av 80-talet. Idag är han tillbaka med The Stooges och än är det riktigt drag i gubbarna. 

Idag är det fullt på Grönan, om inte proppfullt så bra nära. Det är sällan man ser en så blandad publik, både i åldrar och stil. Det är en skön, munter stämning i publiken. Främlingar pratar glatt med varandra och stämningen är på topp.

Lagom till fjärde låten bjuder han Iggy Pop upp till kaos och släpper upp ett 20 tal fans på scenen att dansa och det är lite svårt att få ned dem igen. Låtarna är som punk ska vara; enkla, repitativa och energifulla.

Iggy är ofta nere och hälsar på publiken och har en fantastisk energi på scenen. Han har en väldigt säregen gångstil, enligt herrn framför oss i publiken ett resultat av en stagedive olycka 2010 när tragiskt nog ingen tog emot honom.

Vi får höra låtar som ”Search and Destoy”, ”I Wanna Be Your Dog” och ”Open Up and Bleed” till låten ”Passenger” kommer allsången igång på riktigt, precis som till ”Louie Louie” medan han bland annat under ”Pretty Face is Going to Hell” bjuder på en riktig show.

Det märks i publiken att det är legender på plats och jag är glad och tacksam att få se dessa legender. Det må vara stapplande och rykigt men jäklar vilken energi! Iggy underhåller varenda kotte och ja: punken lever.

 

Betyg: *****
Band: Iggy & The Stooge
Datum: 10 augusti 2012
Plats: Gröna Lund
Ort: Stockholm
Publik: Fullsatt
Läs alla inlägg om Gröna Lund | Iggy And The Stooges

Våra senaste spelningar: